kavitacija beograd vracar slavija

pilates beogradJedinstvenu metodu vežbanja razvio je Jozef H. Pilates pocetkom 20-og veka u Nemackoj sa ciljem da osnaži sopstveno telo obolelo od astme i rahitisa. Novu metodu nazvao je kontrola mišica, kako bi istakao svoj jedinstven pristup – korišcenje uma da bi se ovladalo mišicima. Po migraciji 1926. u SAD, Jozef je osnovao prvi službeni PILATES studio. Još od svog predstavljanja americkoj kulturi, pilates vežbe su sadržale stalan broj privrženih sledbenika. Sve do kasnih 20-ih vežbe su bile tajna koje su plesaci i izvodaci držali za sebe. U poslednjih nekoliko godina, ovaj vid vežbanja poceli su da koriste i aktivni sportisti, glumci modeli, koji za svoj perfektni izgled mogu da zahvale upravo Pilates metodi.
Jozef Pilates je verovao u moc uma da nadzire telo. Svoju teoriju dokazao je mnogo puta tokom dugogodišnjeg vežbanja i velikog broja istraživanja. Pilates je razumeo koliko prenatrpan dnevni raspored i svakodnevni stres opterecuju telo i um, zato je težio da podstakne ljude da postanu produktivniji i duhom i telom. Danas njegovo znanje i jedinstvenu metodu vežbanja prenose Pilatesovi ucenici.

Pilates metoda oblikovanja tela jedinstven je skup vežbi istezanja i snage. Vežbe su nbeograd vracar slavijaadahnute razlicitim stilovima vežbanja od kineske akrobatike do yoge i sadrže nekoliko nacela:
1) Koncetracija - podsticanje i povezivanje uma i tela u jedinstvenu celinu.
2) Kontrola – mišica, pokreta.
3) Trup kao centar moci, odakle energija biva usmerena ka ekstremitetima.
4) Preciznost – izvodenja vežbi.
5) Fluidnost.
6) Disanje koje je specificno i razlikuje se od ostalih aktivnosti.
7) Mašta.
8) Intuicija – slušanje vlastitog tela, nešto što cesto zanemarujemo.

pilates ball beogradSve PILATES vežbe pocinju od abdomenalnih mišica, donjeg dela leda, kukova i stražnjice. Pilates metodom oblikujete mišice celog tela, razvijate tonus mišica, jacate muskulaturu, poboljšavate držanje i telo cinite lepšim. Vežbama otklanjate lakše deformitete, oslobadate se bolova u kicmi, povecavate pokretljivost i gipkost usled velikog broja vežbi istezanja. Pospešujete cirkulaciju, razvijate sistem disanja, oslobadate se stresa. Vežbanjem razvijate i osecaj za koordinaciju, povecavate izdržljivost i snagu mišica a da pritom ne opterecujete kardiovaskularni sistem. Pilates je namenjen svim uzrastima, kako rekreativcima tako i aktivnim sportistima, svima onima koji žele da poboljšaju kvalitet života.vracar teretana aerobik pilates fitnes fitness "power plate" "pauer plejt" kavitacija mezoterapija masaza "tae bo" "individualni trening" "personalni trening" yoga slavija "centar grada" beograd powerplate pauerplejt taebo individualnitrening personalnitrening centargrada

2005-2011 Copyright@CER
| Internet portal | Gimnastika | Fitnes centar |